Koks OTR protektoriaus raštas Jums yra tinkamiausias?

OTR (bekelės) padangos naudojamos vienuose iš sudėtingiausių, konkrečiai, statybų ir kalnakasybos pramonės, sektoriuose. Atsižvelgus į naudojimo sąlygas, specialios paskirties OTR padangos yra vertinamos dėl tokių savybių, kai antai patikimas sukibimas, stabilumas ir ilgaamžiškumas.

Tinkamas OTR padangų pasirinkimas turi įtakos jūsų transporto priemonių veikimui skirtingomis naudojimo sąlygomis ir jūsų galimybėms atlikti darbus efektyviai.

Renkantis padangas, svarbu atsižvelgti į daugelį veiksnių, be kita ko, į vietovės, kurioje bus dirbama, sąlygas, naudojamos transporto priemonės tipą ir darbų pobūdį. Tinkamai pasirinkę OTR padangas, galėsite atlikti darbus net sudėtingiausiomis sąlygomis.

Šiame tinklaraštyje pasidalinsime su jumis naudingais patarimais ir rekomendacijomis, kaip pasirinkti jūsų technikai tinkamas OTR padangas.

Kaip teisingai iššifruoti skirtingoms transporto priemonėms galiojančią klasifikaciją

Pirmasis žingsnis siekiant tinkamai parinkti padangų protektoriaus raštą jūsų automobiliui yra Tire and Rim Association (TRA) klasifikatorius.

Visi TRA kodai prasideda raide, kuri žymi padangų paskirtį (pvz., kodas „E“ reiškia „Earth Mover", „L" reiškia „Loader & Dozer“). Svarbu pasirinkti būtent jūsų transporto priemonės tipui skirtas padangas.

Toliau sekantys skaičiai žymi protektoriaus tipą pgl. įprastinę 2 - 5 skalę (pgl. ETRTO standartą galima rasti 1 ir 7). Jeigu protektorius lygus, kodo pabaigoje nurodoma raidė „S". Tolesnėje dalyje skaitykite, kaip protektoriaus raštas ir jo gylis yra susiję su padangų charakteristikomis.

Protektoriaus gylis

Pagal Padangų ir ratlankių asociacijos (TRA) klasifikatoriaus duomenis skiriami trys OTR padangų protektoriaus gylio variantai: įprastinis, didelis ir labai didelis. Apskritai paėmus, gilesnis protektorius yra tvirtesnis, bet išskiria daugiau šilumos. Pavyzdžiui, mūsų padangų EARTHMAX SR 53 protektorius yra labai gilus, o šioms padangoms gaminti naudojamas gumos mišinys užtikrina atsparumą įpjovimams ir išskirtinį ilgaamžiškumą.

Padangų protektoriaus tipai

OTR padangos gali būti naudojamos įvairiai paskirčiai, todėl ir jų protektoriaus konstrukcija gali būti labai įvairialypė, skirta užtikrinti efektyvų transporto priemonių naudojimą bet kuriomis sąlygomis. Skirtingi padangų protektoriaus raštai ant skirtingų paviršių (akmenys, smėlis, purvas) gali užtikrinti skirtingą sukibimą, eigumą ir ilgaamžiškumą.

Prireikus apsispręsti dėl jūsų transporto priemonei tinkamo OTR padangų protektoriaus, būtina įvertinti numatomą paskirtį ir darbo sąlygas, nes skirtingi protektoriaus raštai yra skirti skirtingiems tikslams. Penki labiausiai paplitę padangų protektoriaus tipai yra šie:

  1. Uolėtoms sąlygoms pritaikytas protektoriaus raštas - šis padangų protektoriaus raštas yra skirtas naudoti uolėtomis sąlygomis ir išvengti padangų įpjovimų ir pradūrimų dėl aštriabriaunių akmenų. Šio protektoriaus rašto kontakto su paviršiumi dėmė yra didelė ir užtikrina itin didelį atsparumą dėvėjimuisi, todėl idealiai tinka naudoti tokiose vietovėse kaip antai karjerai ar statybvietės. Uolėtoms vietovėms pritaikytą protektoriaus raštą galima rinktis gilaus ir labai gilaus varianto.
    Įprastinė paskirtis: žemės kasimo mašinoms, greideriams, krautuvams.
  2. Trauką užtikrinantis protektoriaus raštas - šis padangų protektoriaus raštas pasiteisina dirbant ant nelygių paviršių, kur trauka yra prioritetinis tikslas. Protektoriaus raštas leidžia užtikrinti stabilumą ant nelygių paviršių ir tinkamą mašinų trauką (kaip galima spręsti iš pavadinimo). Padangos EARTHMAX SR 45M yra pilnai plieninės radialinės padangos, pasižyminčios idealiu sukibimu ir puikiai tinkančios darbui tolimuose maršrutuose.
    Įprastinė paskirtis: greideriams, krautuvams ir buldozeriams, žemės kasimo mašinoms.
  3. Blokinis protektoriaus raštas - blokinio protektoriaus rašto OTR padangos puikiai tinka specialių poreikių transporto priemonėms. Šis protektoriaus raštas užtikrina mažesnį ir tolygesnį dėvėjimąsi ir garantuoja stabilumą, komfortą ir apsaugą nuo smūgių. Šio protektoriaus rašto padangos skirtos naudoti ant kietų ir akmenuotų paviršių, kaip antai žvyras ar akmenys. Specialus mūsų padangų EARTHMAX SR 41 protektoriaus blokinis raštas užtikrina puikų šių padangų atsparumą pradūrimams ir jų ilgaamžiškumą.
    Įprastinė paskirtis: žemės kasimo mašinoms.
  4. Briaunotas protektoriaus raštas - briaunoto protektoriaus rašto padangos yra skirtos užtikrinti stabilumą ant biraus grunto ir smėlinguose keliuose. Padangų Desert King protektoriaus raštas yra specialiai sukurtas biraus grunto ir smėlingos vietovės sąlygoms. Optimizuota briaunota protektoriaus konstrukcija, kuri užtikrina tolygią eigą ir judėjimo stabilumą, yra specialiai sukurta naudoti esant žemam slėgiui.
    Įprastinė paskirtis: traktoriams ir priekaboms, dykumų sunkvežimiams.
  5. Lygus protektoriaus raštas - lygaus rašto protektoriuje nėra griovelių, todėl šio rašto padangos puikiai tinka naudoti tokiomis sąlygomis, kai trauka nėra svarbiausias kriterijus, ir paprastai yra naudojamos krautuvams ir buldozeriams, dirbantiems požeminėse naudingųjų žemės iškasenų kasyklose, atliekų perdirbimo įmonėse ir metalurgijos gamyklose. Šis protektoriaus raštas puikiai pasiteisina ten, kur būtina užtikrinti aukšto lygio apsaugą nuo smūgių ir pradūrimų. Šoninėje plokštumoje yra keli grioveliai, skirti nustatyti nusidėvėjimo laipsnį. Padangų EARTHMAX SR 55 protektoriaus raštas yra specialiai sukurtas krautuvams, buldozeriams ir savivarčiams, dirbantiems sudėtingomiskalnakasybos sąlygomis.
    Įprastinė paskirtis: požeminėms kalnakasybos mašinoms, volams, krautuvams ir buldozeriams.

Tinkamas padangų pasirinkimas

Tinkamai pasirinktos OTR padangos leis jūsų transporto priemonėms dirbti sudėtingiausiomis sąlygomis. Apsisprendus dėl numatytai transporto priemonei tinkamo padangų protektoriaus, būtina išsirinkti padangas, užtikrinsiančias maksimalų našumą.

Kalnakasybos ir statybų sektoriai yra vieni sudėtingiausių, todėl itin svarbu, kad jūsų OTR padangos būtų tinkamos nurodytų sektorių keliamiems iššūkiams. Mūsų OTR padangų asortimente siūlomos įvairių eksploatacinių savybių padangos, pritaikytos skirtingiems klientų poreikiams ir skirtingoms naudojimo sąlygoms.

Foto galerija