Ateities padangų technologijų galimybės

Nuolat kintančioje technologinės pažangos aplinkoje labai svarbu atsižvelgti į įvairiuose sektoriuose vykstančius pokyčius, tad žemės ūkio bei pramonės mašinų padangos nėra išimtis. Šiame straipsnyje apžvelgiame naujausius inovatyvius padangų technologijų pasiekimus, kurie gali pertvarkyti pramonę ir leisti pasiekti precedento neturinčių rezultatų.

Padangų technologijų perspektyvos pramonės ir žemės ūkio srityse yra dinamiškos ir jaudinančios. Šiuo metu stebimos kelios novatoriškos technologijos, kuriomis siekiama pertvarkyti padangų naudojimą ir padidinti saugumą, efektyvumą ir tvarumą šioje pramonės šakoje. Pristatome kelias dėmesio vertas naujoves:

Beorės padangos

Beorių padangų technologija yra išskirtinė. Kietos gumos mišiniai, sustiprinti plieninėmis juostomis, yra beoriai. Beorės padangos, kurios pasižymi tradicinėms pneumatinėms padangoms būdingu sukibimu ir ilgaamžiškumu, ypač tinka sudėtingoms vietovėms, kuriose dažnai pasitaiko pradūrimų. Dėl savo patvarumo ir atsparumo dėvėjimuisi jos yra idealus pasirinkimas žemės ūkio technikai, eksploatuojamai atšiaurioje aplinkoje ir purvo sąlygomis.

Pažangios stebėsenos sistemos (angl. AMS)

AMS - jutiklius naudojanti padangų stebėjimo sistema - renka svarbius duomenis apie padangų būklę, kaip antai slėgis, temperatūra ir nusidėvėjimas. Šie duomenys suteikia operatoriams galimybę aktyviai stebėti padangų būklę, užkirsti kelią problemoms ir optimizuoti padangų eksploatacines savybes. Šiuo metu kuriamos išmaniosios padangos su jutikliais, kurie teikia našumo duomenis realiuoju laiku, todėl AMS gali iš esmės pakeisti požiūrį į transporto priemonių eksploatavimo patirtį ir padidinti degalų naudojimo efektyvumą bei suteikti vertingų įžvalgų apie vairavimo įpročius.

Tvarios padangos

Tvarios padangos, pagamintos iš ekologiškų medžiagų, kaip antai perdirbta ar natūrali guma ir augaliniai pluoštai, prisideda prie aplinkos tvarumo. Šios žemės ūkio technikai ir ekologinio ūkininkavimo veiklai, kurią vykdant vengiama sintetinių cheminių medžiagų, ypač naudingos padangos leidžia vykdyti įsipareigojimą laikytis aplinkai draugiškos praktikos.

Padangų regeneravimas

Padangų regeneravimo galimybė praturtina padangų technologijas, nes leidžia taisyti padangas. Veikiant specialiam procesui, pradurta padanga užsandarinama, atkuriama pradinė padangos būsena. Galimybė regeneruoti padangas ne tik mažina klientų išlaidas, bet ir leidžia tausoti aplinką, nes mažiau padangų patenka į sąvartynus. Panašiai kaip tai vyksta regeneruojančių padangų atveju, savaime atsistatančios padangos su jutikliais identifikuoja ir užtaiso nedidelius pradūrimus ar įplėšimus greitos cheminės reakcijos metu.

Ateities padangų technologijų privalumai:

1. Didesnis saugumas: Beorės ir savaime atsistatančios padangos užtikrina didesnį patvarumą ir sumažina su padangomis susijusių incidentų skaičių. Jų atspari konstrukcija užtikrina saugų judėjimą, ypač sudėtingose vietovėse, ir suteikia operatoriams pasitikėjimo.

2. Veiksmingesnis degalų taupymas: Išmaniosios padangos stebi slėgio, temperatūros ir protektoriaus nusidėvėjimo rodiklius bei leidžia optimizuoti degalų naudojimo efektyvumą. Realiuoju laiku gaunami duomenys leidžia laiku atlikti reguliavimus, o ši tvari praktika suteikia galimybę mažinti išlaidas ir riboti anglies dioksido emisiją.

3. Poveikio aplinkai mažinimas: Iš perdirbtų medžiagų pagamintos padangos mažina poveikį aplinkai. Atsisakius vidinių kamerų ir pradėjus naudoti tvarias medžiagas, šių padangų gamyba tapo atsakingesnė ir leidžia tausoti aplinką. 

BKT rekomendacijos:

AGRIMAX V-FLECTO padangos skirtos galingiems traktoriams ir užtikrina puikų sukibimą bei pravažumą. Jose naudojamas naujas protektoriaus mišinys, užtikrinantis geresnį atsparumą dėvėjimuisi, ir nauja padangos krašto konstrukcija, gerinanti stabilumą.

AGRIMAX FACTOR padangos yra suderinamos su elektra varomomis transporto priemonėmis, todėl idealiai tinka krovininiam transportui ir dirvos įdirbimui. Jų konstrukcija užtikrina stabilumą (o tai yra itin svarbu siekiant papildomos elektrinio traktoriaus akumuliatoriaus atramos), mažina pasipriešinimą riedėjimui ir triukšmą veikiančio traktoriaus kabinoje. Šios padangos teikia palaikymą stabdant ant šlapios dangos, užtikrina geresnį valdomumą ir ilgaamžiškumą. „E-Ready“ logotipas pabrėžia mūsų atsidavimą elektros energija varomoms transporto priemonėms.

AGRIMAX FORCE padangos skirtos didelės galios traktoriams ir kombainams. Jose įdiegta naujausia IF technologija, leidžianti atlaikyti dideles apkrovas esant žemam slėgiui ir užtikrinti mažesnį dirvos sutankinimą. Sustiprinti padangos kraštai užtikrina savaiminio išsivalymo gebą, leidžia taupyti degalus ir patogiai judėti.

Foto galerija