Padangų perdirbimo iššūkiai bekelės padangų sektoriuje

Kiekvienas vykdo savo misiją, kad pasaulis taptų švaresnis. Tačiau ši užduotis tikrai nėra lengva. Siekiant tvaresnės praktikos, susiduriama su daugybe iššūkių. Tai galima pastebėti ir bekelės (angl. OTR) padangų perdirbo sektoriuje. Šis straipsnis padeda suprasti OTR padangų perdirbimo iššūkius.

Kompleksinė OTR padangų sudėtis

OTR padangos labai skiriasi nuo jų analogų, skirtų automobiliams, visureigiams ir kt., visų pirma jų dydžio, konstrukcijos ir sudėties požiūriu. Šios padangos sukurtos taip, kad atlaikytų ekstremalias sąlygas, įskaitant dideles apkrovas, nelygų vietovių reljefą ir abrazyvinę aplinką. Dėl kompleksinės OTR padangų sudėties, įskaitant kelis gumos sluoksnius, plienines juostas ir audinį, jų perdirbimo procesas yra sudėtingas ir brangus. OTR padangų sudėtyje esantis plienas kelia didelį iššūkį perdirbėjams. Plienas yra vertinga medžiaga, o jam išplėšti ir atskirti nuo gumos reikia pažangių technologijų. Šios technologijos lemia didelius perdirbimo proceso kaštus.  

Ribotas perdirbimo infrastruktūros prieinamumas

Kita kliūtis, susijusi su OTR padangų perdirbimu, yra tinkamos infrastruktūros trūkumas. Palyginti su automobilių padangų gamybos apimtimis, naujai pagaminamų OTR padangų skaičius yra santykinai mažas. Dėl šios priežasties daugelis perdirbimo įmonių ir įrangos gamintojų sutelkia savo pastangas į automobilių padangas, o OTR perdirbimo sektoriaus galimybės lieka ribotos. Didelių OTR padangų transportavimas ir tvarkymas kelia logistinių sunkumų, nes joms reikalinga specializuota įranga ir įrenginiai. Be to, ribotas perdirbimo centrų, kuriuose gali tilpti OTR padangos, skaičius dažnai didina transportavimo atstumus ir išlaidas, o tai dar labiau trukdo perdirbimo procesui.

Aplinkosaugos problemos

OTR padangos kelia unikalių aplinkosaugos iššūkių dėl savo dydžio ir kompleksinės sudėties. Netinkamas OTR padangų šalinimas ir kaupimas sąvartynuose gali kelti pavojų aplinkai, pavyzdžiui, dėl toksiškų cheminių medžiagų išsiskyrimo ir gaisro pavojaus. Be to, OTR padangos nėra lengvai biologiškai skaidžios, o tai lemia ilgalaikę aplinkos taršą. Deginimas kartais pasitelkiamas kaip alternatyva sąvartynams, tačiau jis kelia susirūpinimą dėl oro taršos, kurią sukelia kenksmingų teršalų emisija. Nors energijos gavyba deginimo metu gali būti naudinga, tai nėra tvarus ilgalaikis padangų perdirbimo sprendimas.

Didelės išlaidos, susijusios su OTR perdirbimu

Ekonominiu požiūriu OTR padangų perdirbimas yra didelis iššūkis. Dėl didelių išlaidų, susijusių su surinkimu, transportavimu ir perdirbimu, bei mažos perdirbtų OTR padangų produktų paklausos sunku sukurti pelningo verslo modelį šiame sektoriuje. Perdirbta OTR padangų guma gali būti naudojama įvairioms reikmėms, pavyzdžiui, statybos projektams ir sporto paskirties paviršiams. Tačiau ribota rinkos paklausa ir palyginti su natūralia guma mažesnės perdirbtos gumos kainos kelia finansinių sunkumų OTR padangų perdirbimo pramonei.

Padangų perdirbimo OTR sektoriuje iššūkiai reikalauja bendrų suinteresuotųjų šalių, įskaitant padangų gamintojus, perdirbimo įmones, vyriausybines įstaigas ir galutinius naudotojus, pastangų. Investicijos į inovatyvių perdirbimo technologijų mokslinius tyrimus ir plėtrą bei perdirbtų OTR padangų produktų paklausos rinkoje kūrimas yra labai svarbūs žingsniai, padėsiantys įveikti šiuos iššūkius. Įveikę šias kliūtis galėsime skatinti žiedinę ekonomiką ir pasiekti tvarų OTR padangų atliekų tvarkymą bei mažinti poveikį aplinkai ir maksimaliai tvariai naudoti išteklius.

BKT OTR padangų rekomendacijos:

Mine Star idealiai tinka sunkiems požeminės kasybos darbams. Padangos pasižymi dideliu atsparumu įpjovimams / įplėšimams ir pradūrimams, o tai gerina darbų efektyvumą.  

Earthmax SR 47 skirtos statyboms ir kasybai bei sukurtos siekiant išskirtinio patvarumo.

Earthmax SR 57 Šios padangos skirtos sudėtingiausioms bekelės sąlygoms ir užtikrina nepriekaištingą sukibimą bei ilgą tarnavimo laiką.