Nedidelis dirvos sutankinimas ir didelė keliamoji geba — tai išskirtinės Cyclic Field Operations (CFO) simboliu žymimų IF ir VF padangų savybės

(iki 55 proc.) didesnė keliamoji geba ir didelis kontakto su paviršiumi plotas: CFO simboliu pažymėtos padangos leidžia ūkininkams dirbti našiau ir nekenkti dirvai

Serenjas (Italija), 2023 m. vasario 7 d.

Mažesnis dirvos sutankinimas palankiai veikia derliaus nuėmimo darbų kokybę ir galutinį rezultatą. Tai visuotinai žinomas faktas. Todėl žemės ūkio technikos ir specialios paskirties padangų gamintojai ir toliau dirba šia kryptimi, siekdami sukurti ekonominiu ir ekologiniu požiūriu tvaresnį ūkininkavimo būdą.

Šiuo metu pažangiausias dirvos sutankinimo problemos sprendimo būdas yra VF (Very High Flexion, arba „itin lanksčios“) ir IF (Increased Flexion — „didesnio lankstumo“) technologijos padangos, nes jų kontakto su paviršiumi dėmė yra didesnė, be to, joms yra reikalingas mažesnis oro slėgis. Šių savybių dėka žemės ūkio mašinos gali pervežti sunkesnius krovinius. Bet gal gamintojai gali pasiūlyti naujų šios srities sprendimų?

Žinoma!

Toks sprendimas yra varantiesiems ratams skirtos Cyclic Field Operations (CFO arba „cikliniai laukų darbai“) simboliu pažymėtos IF arba VF padangos. Padangos sukurtos specialiai žemės ūkio mašinoms, kurios naudojamos cikliniams laukų darbams. Šios itin tvirtos, didelio kontakto su paviršiumi ploto padangos geba atlaikyti ribines apkrovas, kaip antai tokias, kurias patiria kombainai derliaus nuėmimo darbų laikotarpiu arba priekabos, kuriomis gabenami grūdai. Pastaraisiais metais šioms mašinoms, palyginti su kita įranga, tenka vis didesnė svorio apkrova.

CFO simboliu pažymėtos padangos skirtos būtent šioms mašinoms.

Palyginti su standartinėmis radialinėmis padangomis, paprastai IF technologijos radialinės padangos atlaiko 20 proc. didesnę apkrovą. O IF padangos, ant kurių šoninės briaunos yra simbolis CFO, gali atlaikyti net 55 proc. didesnę krovinio sukeliamą apkrovą nepadidinus oro slėgio.

Be to, šiuo simboliu pažymėtos padangos ypač tinka eksploatuoti derliaus nuėmimo laikotarpiu, kai laukuose telkšo purvas ir tvyro drėgmė. Didesnis IF ir VF technologijos padangų kontakto su paviršiumi plotas ir geresnis sukibimas su dirva kartu su tinkamu ciklinių operacijų planavimu leidžia ūkininkams atlikti darbus itin efektyviai. Šios unikalios ilgaamžių CFO simboliu pažymėtų padangų savybės leidžia sėkmingai didinti žemės ūkio įmonių darbo efektyvumą ir našumą.

BKT specialistai moka vertinti išskirtines CFO padangų savybes, todėl buvo nuspręsta pažymėti šiuo simboliu net kelis modelius. Vienas jų - AGRIMAX FORCE - yra vienas sėkmingiausių BKT produktų ir iš kitų produktų išsiskiria tuo, kad yra siūlomas 21-o IF versijos dydžio. Šios padangos buvo sukurtos specialiai kombainams ar didelės galios traktoriams, kurie naudojami derliaus nuėmimo, arimo darbams ir transportavimui. AGRIMAX TERIS ir AGRIMAX RT 600, kurios yra siūlomos šešių IF versijos dydžių - tai dar du CFO simboliu pažymėti modeliai, kuriems yra būdingas itin geras sukibimas su dirva ir didelė keliamoji geba, ir todėl puikiai tinkantys derliaus nuėmimo darbams.

Negana to, CFO simboliu buvo pradėtos žymėti AGRIMAX V-FLECTO, padangos, kurios yra siūlomos dviejų VF versijos dydžių. Šis modelis buvo sukurtas siekiant optimizuoti didelės galios naujos kartos traktorių eksploatacines savybes.

BKT specialistai yra įsitikinę, kad kiekvienai naudojimo paskirčiai turi būti sukurtas specialus produktas, kaip antai CFO simboliu pažymėtos padangos yra skirtos cikliniams lauko darbams. Todėl BKT produkcijos asortimentas nuolat plečiamas ir tobulinamas atsižvelgiant į naudotojų pageidavimus, kad kiekvienas galėtų rasti jo poreikius ir lūkesčius geriausiai atitinkančius sprendimus.

Foto galerija